Το ΟΑΚΑ θα κρίνει τις εξελίξεις στον Παναθηναϊκό

alafou-giannakΗ προσπάθεια είναι… αξιέπαινη. Διάφοροι προσπαθούν να παρουσιάσουν ως δεδομένο ότι ο Παναθηναϊκός μπορεί να σωθεί μέσω της Γ’ εθνικής. Ξεχνούν ίσως ότι με τροπολογία που έχει ψηφιστεί στη Βουλή κι ισχύει από τον Σεπτέμβριο του 2016 τα χρέη δεν παραγράφονται και ακολουθούν αυτούς που τα δημιούργησαν.

Αρα και στην Γ’ εθνική ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να γλυτώσει χρήματα. Θα πρέπει να συνεχίσει να εκπληρώνει τις οικονομικές του υποχρεώσεις,

Το θέμα είναι που θα βρει κάπου 15 εκ. ευρώ για να καλύψει τη χρονιά που τρέχει και γύρω στα 40, κατά δήλωση του Γιάννη Αλαφούζου για τα προηγούμενα.

Ολη αυτή η ιστορία μου θυμίζει μια σκληρή διαπραγμάτευση που μόλις άρχισε. Η μεταβίβαση της ΠΑΕ μπορεί να γίνει, αλλά όλοι θέλουν να πληρώσει όσο γίνεται περισσότερα ο προηγούμενος για να επωφεληθεί ο επόμενος.

Δεν ξέρω εάν αυτός είναι ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ή κάποιος άλλος. Το θέμα δεν είναι μόνο ποδοσφαιρικό. Είναι κυρίως οικονομικό.

Αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος κι ίσως κάποιοι συμπαίκτες του που αυτή τη στιγμή δεν θέλουν να βγουν…μπροστά έχουν εξασφαλίσει μια πρώτη υπόσχεση για την ενοικίαση του ΟΑΚΑ.

To «deal» μπορεί να προχωρήσει. Αυτή τη στιγμή η Πολιτεία χρηματοδοτεί τις εγκαταστάσεις. Με την ενοικίαση μπορεί να γίνουν παρεμβάσεις και να μετατραπούν σε κερδοφόρες.

Στη περίπτωση αυτή η αλλαγή ιδιοκτησίας στην ΠΑΕ μπορεί να πραγματοποιηθεί. Μνηστήρες θα εμφανιστούν. Θα φτιάξουν εμπορικό κέντρο, κινηματογράφους και ότι άλλο τραβά η ψυχή τους για να γεμίσει η τσέπη τους.

Χωρίς την παραχώρηση του ΟΑΚΑ όμως με την μορφή της ενοικίασης τίποτε δεν μπορεί να γίνει. Ο Παναθηναϊκός κάποια στιγμή θα γίνει… Πανιώνιος. Οχι αγωνιστικά, αλλά οικονομικά. Φαίνεται πως τόχει η μοίρα του Ουζουνίδη. Δεν θα μπορεί να κάνει μεταγραφές, δεν θα μπορεί να παίξει στην Ευρώπη και όλα τα σχετικά.

Ομως το θέμα δεν κλείνει εδώ. Θα επανέλθουμε.

ΥΓ: Είναι κρίμα άνθρωποι που ωφελήθηκαν, δημοσιογραφικά και οικονομικά από τον Γιάννη Αλαφούζο να του συμπεριφέρονται έτσι. Και το γράφει ο «Sporos» που καμία σχέση δεν είχε μαζί του. Με οποιοδήποτε τρόπο ούτε τον είχε ποτέ εργοδότη. Πολύ περισσότερο συνομιλητή.

One response to this post.

  1. Σωστά sporos , κάπου παρασύρθηκα κι εγώ καιανέφερα για εξυγίανση μέσω Γ’ Εθνικής, αλλά και έτσι τα προγενέστερα χρεή δεν διαγράφονται, οπότε το μόνο που μένει είναι χαμηλό κόστος κι ακόμη χαμηλότερες ποδοσφαιρικές προσδοκίες! Κρίμα για τον Παναθηναϊκό… Αλλά και το θέμα του ΟΑΚΑ δύσκολα θα ξεπεραστεί… Δεν είναι δυνατό το μόνο σοβαρό αθλητικό κέντρο της χώρας να ιδιωτικοποιηθεί, να πρέπει ομοσπονδίες ή ομάδες (εθνικές ή συλλόγων) να πρέπει να πληρώνουν σε ιδιω΄τη-ενοικιαστή-εκμεταλλευτή, επειδή το Κράτος απέτυχε να το διατηρεί με σωστό και αποδοτικό τρόπο! Ούτε να γίνει το Ολυμπιακό Στάδιο Mall, για να βγάζει λεφτά ο ιδιώτης ενοικιαστής ή να καταστραφεί ο στίβος για να έλθουν πλησιέστερα στο ποδοσφαιρικό γήπεδο οι κερκίδες κ.α. παλαβά που ακούγονται! Φυσικά ο ΣΥΡΙΖΑ και λεφτά στα ταμεία δεν πετυχαίνει να μπαίνουν και τεράστιες ανάγκες έχει δημιουργήσει, αφού δεν είχε κανένα αναπτυξιακό-επενδυτικό πλάνο και λόγω ιδεολογίας-ιδεοληψίας και λόγω ανικανότητας των υπουργών, στελεχών κ.α. Μη ξεχνάμε ακόμη βρίζουν πολλοί το Λάμπη Νικολάου και την τότε ΕΟΕ και την Κυβέρνηση που έφτιαξαν ολυμπιακή εγκατάσταση το Καραϊσκάκη και το παρέδωσαν για 49 χρόνια στον Κόκκαλη και σ εόόπιον διάδοχό του!

    Απάντηση

Σχολιάστε