Χιού Χέφνερ, τυχερός και άτυχος

Playboy-logoΣτάθηκε τυχερός και άτυχος ο Χιού Χέφνερ. Μας άφησε στα 91 του χρόνια, ηλικία που οι περισσότεροι θα ήθελαν ή θέλουν να φθάσουν. Αυτό είναι το καλό. Το… κακό; Είδε το δημιούργημά του, το Playboy να σβήνει. Ηταν αναμενόμενο. Το περιοδικό της πρωτοπορίας ξεπεράστηκε από τον χρόνο και την τεχνολογία.

Ο τύπος ήταν μπροστά από την εποχή του. Και το απέδειξε το 1953. Εβγαλε ένα πορνογραφικό περιοδικό, για τα δεδομένα της εποχής. Εδινε στον κόσμο αυτό που ήθελε. Κώλους και βυζιά. Και μάλιστα πρώτης ποιότητας. Το γεγονός ανακάλυψε την Μέριλιν Μονρόε για το πρώτο τεύχος του δείχνει το… μάτι που είχε.

Ομως δεν στάθηκε εκεί. Η μαγκιά του ήταν ότι το περιτύλιγμα ήταν οι κώλοι και τα βυζιά. Το περιεχόμενο ήταν μερικά καλογραμμένα κείμενα που έπιαναν τον παλμό του κόσμου. Ουσιαστικά έδωσε το άλλοθι στον μέσο Αμερικανό να αγοράζει και να κρατάει στα χέρια του το περιοδικό χωρίς να ντρέπεται.

Δεν έβγαλε life style έντυπο ο αξιότιμος Χέφνερ. Εβγαλε ένα καλό περιοδικό που απλά είχε στο εξώφυλλο και στο σαλόνι ωραίες γυναίκες.

Βρισκόμαστε στα 1953. Δεν υπήρχε καλά καλά τηλεόραση, δεν υπήρχε internet και οι γκόμενες τόπαιζαν δύσκολες στα αρσενικά.

Αλλωστε το ήξερε καλά ο ίδιος. Παιδί οικογένειας Mεθοδιστών, συντηρητικοί του κερατά δηλαδή, κατάλαβε ότι ο κόσμος διψούσε για γυμνό κορμί.

Επιασε πριν απ’ όλους το ρεύμα της εποχής. Ερχόταν η σεξουαλική απελευθέρωση κι αυτός έγινε ο ιεροκήρυκάς της.

Μόνο που στο γυμνό λειτουργεί ο νόμος της «αλυσίδας». Ο κόσμος θέλει κι άλλο. Εντάξει χόρτασε βυζί και κώλο. Είδε τα καλύτερα. Με τον καιρό τα έβρισκε γύρω του. Οι γκόμενες κάθονταν στους άντρες εύκολα και χωρίς λεφτά.

Από τότε που οι γυναίκες είπαν «τον πήδηξα» χάθηκε η μαγεία. Ολοι έγιναν ίδιοι. Το καμάκι έχασε τη γοητεία του.

Ο Χέφνερ έμεινε πιστός στο μοντέλο του που κυριάρχησε στον κόσμο, έβγαλε του κόσμου τα λεφτά με τα κουνελάκια του, αλλά έμεινε πιστός στο μοντέλο.

Μόνο που ο κόσμος προχώρησε και το Playboy ξεπεράστηκε. Εβγαινε ο κάθε Κωστόπουλος σε όλο τον κόσμο και τον κόντραρε στα ίσα. Με γκόμενες που ήταν διατεθειμένες να τα δείξουν όλα για ένα εξώφυλλο και λίγες μέρες δημοσιότητας.

Υπήρχαν κι άλλοι πιο σκληροί. Η βιομηχανία του πορνό άνθησε δίπλα στο Playboy. Κινήθηκε παράλληλα με αυτό και φυσικά το ξεπέρασε. Ο «ματάκιας» θέλει πάντα κάτι παραπάνω. Αν δεις από την «κλειδαρότρυπα» το βυζί της γκόμενας περιμένεις να δεις και τον κώλο. Κι έπειτα κάνεις υπομονή για τα υπόλοιπα.

Κι όταν τα χορτάσεις αυτά θέλεις κάτι παραπάνω. Εκεί ήρθε το πορνό να καλύψει το κενό. Επειτα βγήκε το βίντεο που το έφερε μέσα στο σπίτι και το Internet που το έκανε κτήμα όλων.

Το Playboy πια φαινόταν εξαιρετικά συντηρητικό. Ηταν φανερό ότι η μπογιά του είχε περάσει. Οτι και να έκανε θα περνούσε στην ιστορία.

Σήμερα το περιοδικό μετά από πειράματα – μέχρι και το γυμνό απαρνήθηκε – ετοιμάζει να περάσει στην ιστορία των περιοδικών. Ο Χέφνερ έπεσε θύμα της δικής του ιστορίας. Εδωσε αυτό που ήθελε ο κόσμος, αλλά κάποιες δεκαετίες αργότερα δεν μπορούσε να καλύψει τις απαιτήσεις του κόσμου.

Ηταν τυχερός που έζησε τόσα χρόνια και άτυχος που είδε το παιδί του να μπαίνει σε… κώμα

Σχολιάστε